dijous, de juliol 8

Almoines 1986. I Jocs Esportius Femenins de La Safor

El 17 de maig de 1986, organitzat pel Col•legi Públic Sant Jaume (avui El Castell) d’Almoines junt a l’AMPA del col•legi i l’Ajuntament, es celebraren els primers Jocs Esportius Femenins de La Safor. En ells participaren els col•legis públics de Bellreguard, Beniarjó, La Font, Xeraco, Rafelcofer, Real de Gandia, Almoines i a més els col•legis Santa Ana de Villalonga i Esclaves de Gandia.
En el vídeo a més de les alumnes que participen, que hui són almoineres que tenen al voltant de 35 anys, apareixen mestres, com Batiste Malonda o Vicent Ribes, dirigents de l’AMPA de l’època, com el president Camilo Garcia, Antoni Ruiz o Rafael Prats, el regidorl d’Educació Antonio Vives o Luís Chova en representació del patrocinador de l’acte Grupo de empresas Hermanos Chova

diumenge, de juliol 4

El marge del riu Serpis en flames front al polígon d'Almoines

El divendres passat, 2 de juliol de 2010, al voltant de les 5 de la vesprada, una columna de fum que eixia de la zona del riu va fer que alguns curiosos anarem a veure que estava passant. El marge del riu Serpis que dóna al Real de Gandia, front al polígon industrial d’Almoines, es trobava en flames i per moments el foc avançava a dreta i esquerra malgrat els esforços dels bombers. L’aigua del riu, que el vent no bufava en direcció al polígon almoiner i l’aparició d’un helicòpter que repetidament omplia del mateix riu una cistella amb aigua que seguidament deixava caure sobre el foc, van fer que les flames no arribaren en cap moment a la part d’Almoines. A les dues hores, els bombers amb l’ajuda de l’helicòpter acabaren amb el foc.