dilluns, de setembre 13

Les bolilleres d'Almoines participen en Els boixets i Els Borja

El diumenge passat, 12 de setembre, al Palau Ducal de Gandia i dins dels actes de l'Any Borja es celebrà un encontre de bolilleres baix el lema Els boixets i Els Borja. Amb aquesta excusa i vestides com al segle XVI, les artistes-aficionades als boixets ompliren el Pati d’Armes del Palau. Van acudir d’Almoines, Bellreguard, Benirredrà, Castelló de Rugat, Gandia, La Font d’En Carròs, Oliva, Orba, Pego, Rafelcofer, Real de Gandia, Xeraco, Xeresa, Xàtiva, Xàbia i La Baronia de Turís. Com veiem al següent vídeo foren visitades per l’alcalde de Gandia, José Manuel Orengo, i els ducs, Francesc de Borja i Leonor de Castro, als quals es va donar la benvinguda la professora de boixets Maria Gualde en nom de totes i tots els assistents.


Per veure les fotografies que va fer Mª Pilar Llorca, cliqueu damunt de la següent imatge

diumenge, de setembre 12

Almoiners de festa 2010

Per finalitzar el conjunt de vídeos de les festes de Almoines 2010 n'afegim un, construït amb fotos, on apareixen alguns almoiners que no havien tingut ocasió d'eixir en els anteriors i que han participat d'alguna manera en la festa. En el vídeo, amb el ritme de tres cançons representatives d'aquest estiu, ja que a força d'escoltar-les quasi que les hem arribat a avorrir, i a una velocitat de vegades marejadora veiem des d'un nadó d'un mes d'edat fins a persones de més de 80 anys, bé corrent. jugant, ballant, desfilant o simplement passant-s'ho bé. També hem inclòs la Setmana Esportiva ja que considerem que a causa del nivell de participació suposa ja un començament de les festes.


Clicant en la següent imatge apareixen fotografies que encara no havíem publicat com les de la nit de la paella, el dia del Crist o la cercavila de les festeres del Perpetu Socors.

I dedicat a les persones que ens visitaren amb les seues motos antigues i al seu promotor Alberto Climent, clicant la següent imatge voreu les fotos que els vam fer.

dijous, de setembre 9

Festes d'Almoines 2010. Pilota a raspall

Com ja va sent costum, des de fa uns anys, l'últim dia de festes a Almoines es celebra la festivitat del Perpetu Socors i a la tarda es juga una partida de pilota a raspall amb la participació d'aficionats del poble. En aquesta ocasió van ser Jesús, Toni i Paco els que es van enfrontar i van guanyar per 40 a 20 a Mengual i els germans Javi i David. Una llàstima el fet que siguen molt pocs els almoiners que segueixen ja aquest esport autòcton. En el següent vídeo veiem una mostra del que va passar a la partida.


Clicant a la imatge següent veiem fotos de la partida.

diumenge, de setembre 5

Festes 2010.Cavalcada de disfresses

Per segon any consecutiu la cavalcada de disfresses de les festes de Almoines va tenir lloc a la nit. Si en la de l'any passat notarem que l'assistència no va ser tan nombrosa com en anys anteriors quan es feia a la vesprada, en aquesta ocasió va ser un èxit de participació, sent una de les cavalcades amb més assistents que recordem

En el vídeo veiem un xicotet resum
I per veure algunes de les fotos que vam fer clica sobre la següent imatge

dimecres, de setembre 1

Festes d'Almoines 2010. Passabars de la Festa dels Joves

En temps de crisi s'aguditza l'enginy. Dissabte de festes, els joves d 'Almoines, van ser capaços de muntar una festa que pràcticament va costar les ganes de fer-la. Sense corbates, jaquetes, vestits llargs, talons, ni tan sols coets, només amb les ganes de passar-s'ho bé, ajudats per dos dolçaines i dos tabalets que eren capaços de tocar igual un pasdoble que una peça del Dúo Dinámico, van ser capaços de passar-se un matí molt divertit que podria donar lloc a que es tornés a repetir en anys vinents.

En el vídeo següent veiem l'arribada i moguda que van muntar a la plaça

En fer clic a la següent fotografia podràs veure imatges de la festa