dilluns, de juny 27

El Març Artístic de l'Escola Infantil Mixinetes d'Almoines

En el següent vídeo veiem unes fotografies fetes a l'Escola Infantil Mixinetes d'Almoines durant el mes de març on es veuen als xiquets, familiars i mestres participant de l'activitat El març artístic.

dissabte, de juny 18

Audició fi de curs dels dolçainers d'Almoines a la Casa de la Marquesa de Gandia

Organitzat per l’Institut de Música Antiga i Tradicional de La Safor (INSMUATS) i l’Associació Cultural de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG i amb la col•laboració dels Ajuntaments de Gandia, Almoines i Ador, ahir, divendres 17 de juny de 2011, tingué lloc, al jardí de la Casa de la Marquesa de Gandia, l’audició fi de curs dels alumnes de l’Institut de Música Antiga i Tradicional de La Safor.
L’INSMUATS obrí les seues portes el 15 d’octubre de 2010 i, a dia d’avui, compta amb 33 alumnes procedents de diferents pobles de la comarca de La Safor, que es distribueixen a les tres seus que l’Institut ha fundat: Gandia amb 10 alumnes, Almoines amb 16 alumnes i Ador amb 7 alumnes.
De l’audició, on participaren alumnes d’acordió diatònic, cant d’estil, sac de gemecs, dolçaina i tabalet, en el vídeo només apareixen les parts on ixen almoiners. En primer lloc els veiem en el Cant d’estil, acompanyant a la professora i alumnes que canten unes albaes. A continuació, en el conjunt instrumental de dolçaina i percussió on toquen la dolçaina els alumnes almoiners Joaquim Garcia, Ma. Pilar Guerrero, Salvador Morant i Rafael Rovira. Per a finalitzar l’acte tocaren tres peces el Grup de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG, la segona de les quals, l’havanera Àngela, porta el nom d’una veïna del poble, Àngela Ribes, filla de Raül, un dels components de Associació i a ella li la va dedicar l’autor, Toni Salvador Climent.

diumenge, de juny 12

Antonio Olaso, nou alcalde d'Almoines

El passat dissabte 11 juny 2011 va tenir lloc al Saló de Plenaris de l'Ajuntament d'Almoines la presa de possessió dels nous regidors i a continuació l'elecció d'alcalde. Es partia del resultat de les eleccions del passat 22 de maig que a Almoines va ser: Partit Popular (PP), 492 vots (32,4%) i 4 regidors, Coalició Municipal Compromís, 479 vots (31,98%) i 4 regidors , Partit Socialista (PSOE), 386 vots (25,77%) i 3 regidors i, Esquerra Unida (EUPV), 117 vots (7,81%) i cap regidor.
Al no arribar a cap acord Compromís i el PSOE, cada partit va votar al seu cap de llista i per tant hi va haver un empat a 4 vots entre els candidats de Compromís i el del PP. Així les coses, va eixir elegit alcalde el del PP, Antonio Olaso, per ser el cap de la llista més votada.
Ara els ve la feina, als de Compromís i el PSOE el explicar als seus votants, que segons els comentaris que s’escoltaven pel final del Saló de Plenaris, no entenen per què, després de les expectatives que havien creat en els seus comunicats de premsa, no han arribat a cap acord que hagués possibilitat un govern progressista i, en canvi han preferit que governe el seu antagonista ideològic amb un govern minoritari. Però, el treball més important el té el nou alcalde que, amb la seua minoria, per a governar, en més d'una ocasió tindrà que arribar a pactes amb l'oposició.