divendres, d’agost 31

Associació Musical L'Almoina: Homenatge al Mestre Ferrero

El passat dimarts, 28 d'agost de 2012, l'Associació Musical "l'Almoina" d'Almoines, dirigida per José Antonio Pons Albuixech, va celebrar el IV Concert de Música Festera on va dedicar l'última part a fer-li un homenatge al mestre José M ª Ferrero Pastor amb motiu del 25 aniversari de seua mort. Les peces que sonaren foren, el pasdoble Reina de Fiestas 1960, Apostol poeta "Rafael Duyós" i Ximo
José María Ferrero Pastor (Ontinyent, 1926 - 1987) fou un músic, compositor i director valencià. Fou introduït en els estudis musicals pel seu pare i amb 14 anys ingressà a la banda de la Societat Unió Artística Musical d'Ontinyent, de la qual fou director durant 37 anys, fins el dia de la seua mort. Ha estat reconegut per ser el compositor més prolífic de música festera per a Moros i Cristians. Nogensmenys, és l'autor de la marxa mora "Chimo", considerada per molts com l'himne de la festa. Les seues obres li han valgut divesos premis de composició festera als concursos d'Ontinyent, Alcoi i Madrid, entre d'altres. José María Ferrero Pastor, "El Mestre Ferrero", és una icona i un referent a seguir tant per als nous compositors de Moros i Cristians, com per als de música en general. Fou un clar exemple de superació personal i de treball constant, ja que es dedicava a una professió totalment aliena a la composició i direcció. A més a més, no rebia cap ingrés de la banda que va dirigir (la SUAM d'Ontinyent). De les seues composicions, cal destacar, que no les feia per encàrrec, sinó que les dedicava a la gent que l'inspirava un respecte o apreci especial.

dimecres, d’agost 29

Festes d'Almoines 2012. Cordà i Roglet

En el següent vídeo veiem unes imatges de la Cordà de 1988 i un resum del que han estat la Cordà i el Roglet en les Festes d'Almoines 2012. La nit del dimarts 28 d'agost i al Polígon Industrial va tenir lloc en primer lloc una cordà semioberta (per la part contrària d'on eixia la corda) i a continuació, ja de forma totalment tancada, el roglet.

dilluns, d’agost 27

Setmana Esportiva d'Almoines 2012

En el següent vídeo resumim, en 25 minuts, i al ritme d'unes cançons estiuenques el que ha estat la Setmana Esportiva d'Almoines. Volei, pàdel, tennis, cursa popular, futbet i almoiners és el que apareix en la pel · lícula. Cal destacar el fet que després d'eliminar a tots els seus contrincants, els dos equips que van arribar a la final de futbet eren d'Almoines i van decidir convertir el partit en una festa de disfresses

divendres, d’agost 24

Vídeo de la Correguda Popular d'Almoines 2012

Si ja heu vist les fotos de la cursa ara us oferim un vídeo on podeu observar la careta que posen els corredors a la pujada de la urbanització La Seda. Anteriorment van córrer uns 250 benjamins i infantils ia continuació uns 650 majors. Els guanyadors dels majors van ser, l'atleta d'Albaida, Octavio Sanchis, i en dones l'atleta de Gandia, Carme Vidal.


La classificació general la podeu trobar en: http://www.somesport.com/almoines/2012/general12.asp

Correguda Popular d'Almoines 2012

Dins de la XXIV Setmana esportiva d'Almoines, el dijous 23 d'agost de 2012 es va celebrar la Correguda Popular on van córrer més de 700 atletes. Si vas ser algú d'ells pot ser aparegues en alguna de les següents fotografies de Maria Pilar Llorca.
Per veure les fotos cliqueja la imatge anterior