dijous, de maig 28

Festa dels iaos a l'Escoleta d'Almoines 2015

Com tots els anys, en aquestes dates pròximes al final de curs, l'escoleta Mixinetes d'Almoines, organitza la Festa dels Iaos, en homenatge als güelos i güeles que durant tot el curs, de forma majoritària, han estat portant als seus néts al col·legi. Dilluns passat, 25 de maig de 2015, va tenir lloc la festa d'aquest curs i d'ella veiem un resum en el següent vídeo.

dimecres, de maig 13

Mercat del trenet a Almoines: I Trobada de Cultura Popular de La Safor

Per tercera vegada a Almoines, el diumenge 3 de maig de 2015, es va celebrar el Mercat del Trenet. Es va aprofitar per celebrar la I Trobada de Cultura Popular de La Safor que va comptar amb els grups: Muixeranga de la Safor, Colla de Cabuts El Llidoner d'Ador, Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Safor. A més, van ballar els components dels Grups de Danses: Roda i Volta, Faltriquera d'Ador, Rebombori de Gandia, Trapig-La Safor, Daimús, Xeraco, El Racó de la Ferradura de Xeresa i Roís de Corella.
Una llàstima que els almoiners, possiblement per les altes temperatures, no ompliren el carrer on es van celebrar els actes que resumim en el següent vídeo.