dilluns, de gener 30

Pujada a la biga del pollastre 2017


A causa de les fortes pluges de la setmana anterior, fins al diumenge 29 de gener de 2017 no s'ha pogut celebrar la Festa de Sant Antoni a Almoines.
Enguany la pujada a la biga del pollastre ha sigut una de les més llargues que es recorden en el poble. Han fet falta set llargs intents perquè al final es poguera aconseguir arreplegar la gàbia on es trobava l'au. Es comentava que, a causa de la rapidesa amb que s'havia pujat la biga en anys anteriors, en aquesta ocasió s'havien utilitzat materials diferents que oferiren una major dificultat a la pujada.

El cas és que, entre que la biga estava esvarosa i la inexperiència dels que l'anaven a pujar, després de dos intents semblava allò una empresa impossible. Primer començaren a aparèixer els tècnics a donar consells de com calia fer-ho. Més tard es van unir els amics a veure si amb més gent ho aconseguien. Finalment van aparèixer els pares i familiars que van ajudar col·locant-se en la part baixa de la biga perquè els joves pogueren arribar al pollastre.

En definitiva, com diuen en els bous, una vesprada de les que fan afició. Un poc llarga, però molt animada per a desesperació dels joves que van haver de pujar a pel pollastre que, per cert, una volta baixat va ser substituït per un pernil, amb la intenció de que torne al seu corral a viure tranquil·lament.

En el següent vídeo veiem un resum del que va ocórrer: