diumenge, de maig 30

La Coral L'Almoina d'Almoines li canta al Duc

La Coral L’Almoina d’Almoines fou una de les cinc corals de La Safor que junt a les tres bandes de música de Gandia va participar el passat dissabte 15 del present mes de maig de 2010 a Gandia en l’espectacle El Cant del Duc. L’esmentada representació ha estat motiu de controvèrsia a la capital de La Safor, que si era cara, que si elitista, rara, etc., arribant a escoltar-se allò de que en lloc de que l’Ajuntament pague espectacles per a minories subvencione manifestacions culturals més majoritàries com el concert que Alejandro Sanz dóna a Gandia la pròxima setmana.
Deixant de banda la conveniència o no de gastar-se els diners que va costar en moments de crisi econòmica com la que estem, a nosaltres ens va semblar un espectacle únic, creat i dirigit per un artista valencià com és Carles Santos, conegut, entre altres coses, per ser l’autor de la música de la inauguració dels Jocs Olímpic de Barcelona, grandiós, en el sentit de que segurament ja no tornarem a veure i escoltar conjuntament a 200 músics i 300 cantants de La Safor i, un poc estrany, segurament per la manca d’informació doncs, es calcula que ho van veure al voltant de 8000 persones i solament es repartiren 2000 fullets informatius. En definitiva un espectacle que recordarem sempre per la seua originalitat i grandiositat i que segur que si s’haguera representat a Madrid o Barcelona haguera tingut una repercussió important.
En el següent vídeo vegem, encara que siga de rapafuig, algun dels almoines que van participar.

diumenge, de maig 23

Setmana Mediambiental 2010 a Almoines (La Safor)

Ahir dissabte va concloure a Almoines la VIII Setmana Mediambiental que enguany ha estat dedicada als aiguamolls.
En la setmana hem vist des de la presentació del llibre “El riu d’Elena” de Marta Insa ja mostrada al vídeo anterior, passant per conferències com la de Juan Ignacio Ponce sobre “Les zones humides valencianes” o la de Mª José Viñals, tallers, teatre, jocs, projeccions i fins i tot excursions, com la visita al CEHUM de Gandia.
En el següent vídeo vegem imatges de la inauguració i dels tallers que es feren a la plaça l’últim dia de la setmana.


Els xiquets de l’escola, a més de participar amb la seua assistència a tots els actes programats, col•laboraren fent uns dibuixos que s’exposaren a la biblioteca. Si punxem en el següent dibuix ne vorem uns quants més de l’esmentada exposició.

dimarts, de maig 18

Acte de presentació del llibre El riu d'Elena, a càrrec de l'alcalde d'Almoines Vicent Ribes i de la seua autora Marta Insa.

Dins dels actes programats dins de la VIII Setmana Mediambiental d’Almoines, ahir dilluns, 17 de maig de 2010, tingué lloc la presentació del llibre El riu d’Elena de l’autora, veïna d’Almoines, Marta Insa.


La presentació tingué lloc a la biblioteca d'Almoines a les cinc de la vesprada, amb l'assistència d'unes trenta persones. Primerament l’alcalde i mestre de la localitat, Vicent Ribes, va fer la presentació del llibre, parlant de l'obra, de l'editorial Andana, que és qui l'ha publicat, de l'autora i de la Setmana Mediambiental d'Almoines, que començava al cap d'una hora.
El riu d'Elena tracta d'una xiqueta que fa un dibuix i després va a netejar el pinzell però es distrau jugant amb l'aigua. La mestra, per a il•lustrar les conseqüències tan nocives de malgastar aigua, li fa imaginar-se a la xiqueta la selva que acaba de dibuixar sense aigua, i com les plantes i els animals no poden sobreviure sense ella. Finalment el dibuix és un recordatori que s'ha d'utilitzar l'aigua de manera raonable.

dimarts, de maig 11

Almoines 1986: Final Campionat de Pilota a raspall

És intenció del blog posar alguna entrada parlant de la tradició de la pilota a raspall a Almoines. De moment, en el següent vídeo anem a recordar l'ambient que es visqué al poble amb motiu de la final del Campionat de 1a. categoria on guanyà Xeraco a Anna per 8 a 1.