dissabte, de juny 14

El patrimoni perdut a Almoines

En finalitzar la Segona ruta per Almoines que va tenir lloc la vesprada del divendres, 13 de juny de 2014, organitzada pel grup Compromís per Almoines i en el qual van participar Jesús Banyuls, Antoni Ruiz i Emili Morant, es va projectar en la mateixa plaça d'Almoines el vídeo que presentem a continuació sobre el patrimoni que en els últims anys ha anat desapareixent d'Almoines.

dimarts, de juny 3

Mercat del Trenet a Almoines

El diumenge passat, 1 de juny de 2014, organitzat pel CDR (Centre de Desenvolupament Rural) es va desenvolupar a Almoines, en el carrer del Parc del Trenet, el Mercat del Trenet, on 40 expositors van poder mostrar i vendre els seus productes autòctons. Cal destacar l'èxit que van tenir les paradetes d'Almoines, Hortalisses Pebreret i Almoines Solidária, les components de les quals van fer bunyols allí en directe arribant a vendre'ls tots, juntament amb els altres dolços que ja van portar fets.
Després dels parlaments de Ferran Martínez com a representant del CDR i de l'alcalde d'Almoines, Antonio Olaso, van animar als assistents el Grup de Danses "Roda i Volta" i la Muixeranga de La Safor.
Mentrestant, en el Museu del Trenet, i amb l'acompanyament del cantant Vicent Savall, es va presentar el llibre "Al-Azraq el Blau" per part del seu autor Just Sellés.
Durant tot el matí els xiquets van poder gaudir del Trenet del Parc, i els assistents al Mercat van participar en un sorteig per a un sopar de dues persones i la seua guanyadora va ser Fina Boix.
En resum, el resultat de tot l'anterior, va ser una gran animació que feía temps que no es gaudia a Almoines.
En el següent vídeo veiem un resum del que va esdevenir eixe matí.