dissabte, de gener 28

Els perolets i la biga del pollastre de Sant Antoni a Almoines 2012

Que els xiquets de 9 anys trenquen els perolets i els joves de 18 pugen la biga a pel pollastre són els últims actes de la festa de Sant Antoni a Almoines. Això és el que es veu en el següent vídeo que va gravar Antonio Fernández i que ens permet fer-nos una idea del que va ser la festa.


dimecres, de gener 25

La benedicció de Sant Antoni a Almoines 2012

Seguint amb els actes de la Festa de Sant Antoni a Almoines ara pasem a veure en el següent vídeo la benedicció dels pans i dels animals

Els dolçainers i tabaleters d'Almoines en Sant Antoni 2012

La festa de Sant Antoni a Almoines va lligada, des de sempre, a la música de la dolçaina i el tabalet. En Almoines tenim la sort que veïns nostres saben tocar aquests instruments i a ells va dedicada aquesta entrada del bloc. En el següent vídeo els veiem finalitzant una cercavila la vespra de la festa i tocant la peça Febrer el següent dia pel matí.

dimarts, de gener 24

La vespra de Sant Antoni a Almoines 2012

Com sempre, en la vespra de Sant Antoni, la plaça d'Almoines es va omplir de gent que va gaudir dels bunyols i coca amb mistela que es va repartir entre els assistents, mentre escoltava als dolçainers i tabaleters del poble. A continuació pugueren veure la clàssica foguera en honor al sant.

diumenge, de gener 22

Les bunyoleres de Sant Antoni d'Almoines 2012

Com cada any, a Almoines, s'ha celebrat la festivitat de Sant Antoni amb una assistència massiva dels almoiners a tots els actes que s'han celebrat. Aquesta entrada del bloc la volem dedicar als preparatius de la festa. A aquelles persones sense els quals no seria possible que la vespra els assistents  puguen  delectar-se amb els bunyols o gaudir de la foguera. Ens referim a les bunyoleres que, desinteressadament, divendres bullen les carabasses i que el mateix dissabte des de la 8 del matí fins migdia es dediquen a fer els bunyols que es reparteixen a la vesprada. El mateix dissabte al matí i a la mateixa hora dos almoiners monten el que a la nit es transformarà en la foguera de Sant Antoni. Tot això és el que es veu en el següent vídeo.

dilluns, de gener 16

Almoines 1988: Un Sant Antoni passat per aigua

El proper cap de setmana se celebra a Almoines la que potser és la més popular de les seues festes. A aquesta festivitat el blog li ha dedicat ja diverses entrades. Tenim publicades fotos i vídeos dels anys 2009, 2010, 2011 i a més un vídeo explicant el naixement de la festa i un altre sobre com es va celebrar el 1986. Ara presentem un resum del que va passar el 1988, fa ja 24 anys. És una bona ocasió per veure'ns més joves i a més donar-nos compte de la quantitat de veïns coneguts que ja no estan entre nosaltres.
El vídeo, que dura 26 minuts, pot ser que resulte una mica llarg i reiteratiu però no hem volgut tallar molt les escenes ja que pressuposem que a la gent que apareix li agradarà recordar el que va fer eixe dia.
Si tinguerem que destacar algun detall de la festa d'aquest any assenyalaríem el fet de que va ploure, la qual cosa va complicar moltíssim la feina als joves que van pujar a la biga, així com que, per primera vegada es va utilitzar per a la col · locació de la biga una Fenwich que va portar José Bañuls.

dilluns, de gener 2

2012 és rebut a la plaça d'Almoines

Si tens curiositat per saber com es va rebre l'any nou a Almoines només has de veure el següent vídeo