dimarts, de gener 20

La biga del pollastre a Almoines 2015

El diumenge passat, 18 de gener de 2015, dins dels actes de celebració de la festa de Sant Antoni a Almoines, va tenir lloc la pujada a la biga del pollastre. Aquesta pujada és segurament l'única que se celebra a La Safor i la realitzen els joves del poble que en teoria entrarien a files en el cas que hi hagués servei militar (històricament els "quintos" eren els que pujaven i amb el pollastre que aconseguien i l'ajuda econòmica que se'ls donava s'anaven de paella).
Prèviament la biga s'unta generosament de sabó amb la finalitat de complicar la pujada. El pollastre, que antigament es col·locava al matí, al moment de l'ensabonament de la biga, penjant de les potes, ara es col·loca uns minuts abans que pugen i està situat dins d'una gabia a la qual solament li falta l'aire condicionat.
Aquest any la pujada va ser de les més ràpides que es recorden, es va agafar al pollastre al primer intent i Alfonso. que va ser el jove que ho va aconseguir, va pujar amb tal facilitat que semblava que ho podia haver aconseguit encara que la biga hagués estat més alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada