dimarts, de juny 12

Festa de les Quintaes d'Almoines 2018

Dissabte passat, 9 de juny de 2018, es va celebrar a Almoines una festa que no tenia precedents. Festa de les Quintaes es va dir. Per primera vegada es van reunir, per any de naixement, tant els nascuts a Almoines com els seus residents actuals.

Amb una assistència de 875 persones repartides en grups, des dels nascuts en 1943 fins als de l'any 2000, es van anar complint els actes programats que bàsicament vénen definits en el següent missatge que va enviar l'ajuntament als seus veïns:

FESTA DE LES QUINTAES 2018 ALMOINES

*Ens concentrarem totes les quintaes en el carrer Moli (Zona Camp de Futbol)

* A les 20h començarà la desfilada de les quintaes, que obrirà el  Grup de Dolçainer i Tabaleters de la Safor, continuant per les quintaes més joves 2000-1997-1995-1994... en mig estaran Figateis Batuka, i tancarà la desfilada les quintes de 1945-1944-1943 amb la banda de música del Real de Gandía.
Els carrers que es recorreran seran, Ecce Homo, St Francesc, St Jaume, Plaça Major, cabo Pellicer, Sants de la Pedra, Diputació, Jaume I, Metge Antelo i Tirant lo Blanc.

-És recomana que cada quinta porte un pancarta identificativa, per ser visibles (cartell, pancarta, globus..)

*En arribar a la Plaça, hi haurà una parada de 10 minutets, per refrescar-nos. On cada quinta té que anar a la taula assignada

- Quintes del 43 al 61, i la quinta del 67:  Cafeteria Abril
- Quintes del 62 al 77: Ca Domi
- Quintes del 78 al 2000: Bar la Plaça

* A les 21:40 arribarem al carrer Tirant lo Blanc, on mantindrem l’ordre, per entrar al photocall i un fotògraf professional ens farà una foto oficial de la quinta. Demanem paciència a les quintaes per poder tindre tots la foto oficial. Recordar que sols tenim ½ hora de fotògraf per fer les fotos a totes les quintaes. Després es queda el photocall per fer-nos totes les fotos que vulguem.

* Quan ja ens hem fet la foto, podrem visitar l’exposició QUINTES D’ALMOINES, que estaran en el parc del Jardí.

* Les taules estaran marcades per cada quinta, les quintes més joves estaran més prop de l’orquestra.

* La Orquestra Platino començarà a la 1h fins les 4h, que tindrem discomobíl fins les 5h del matí.

* S’han fet gots per als cubates commemoratius de QUINTAES ALMOINES, on son reutilitzables, i sols es servirà en la barra en eixos gots. El cost es 1€, que al tornar el got es tornarà l’euro, però qui ho vulgui com recordatori del dia, se’l pot endur a casa.

* Som sobre 870 persones que anem a gaudir de la FESTA DE LES QUINTAES EN ALMOINES, a part de pasar-ho be contant anècdotes i risses, tenim que tindre respecte i civisme, per això hem instal•lat 5 banys portàtils, i contenidor de fem, per deixar el poble tal y com el volem tots.

El resultat va ser un èxit malgrat el temps. Per moments ploviznava. En el sopar, de tant en tant plovia, els majors obrien els paraigües mentre que els joves passaven de l'aigua.  El més important era el retrobament amb els amics que feia anys que no es veien, les coses que s'havien d'explicar o que recordar. L'endemà vaig escoltar a una jove assistent dir que els seus pares havien gaudit com feia temps no ho feien, segurament, pensava ella per que no estaven junts, cadascun estava amb els de la seua edat. Per un motiu o per un altre, tots estaven contents.


En el següent vídeo, que dura més d’una hora per tal de que isquen tots els assistents, tenim quatre parts, l’arribada al punt de trobada, el passacarrer inicial, la parada a la plaça, el photocall i el sopar. Hem obviat el ball que, tal com deia l’avís municipal va durar pràcticament fina l’alba.



 Punxant en la següent foto poden veure  les 152 que va fer el fotògraf Juan José Todolí per encàrrec de l'Ajuntament d'Almoines:


Totes les fotos es poden baixar directament però, si el que es vol és trindre-les amb la qualitat original podeu passar per l'ajuntament amb un pendrive i vos les copiaran.

També tenim les 191 fotos que va fer el nostre paisà Joan Martí, que es poden veure punxant damunt la següent foto:


Maria Pilar Llorca també ha col·laborat amb 88 fotos que es poden veure fent clic damunt la següent fotografia:


Afegim les 50 fotografíes que ens ha passat el nostre paisà José Deusa que tenen la particularitat de que están fetes des de dalt de sa casa. Per vore-les cal punxar el ratolí damunt de la següent foto:

https://photos.app.goo.gl/qJvYmAs7BJubvLs98

2 comentaris:

  1. Diada historica per a les almoineres i almoiners. Enhorabona al poble sencer, especialment als organitzadors i als meus quintos del 59. I magnífic el treball fotogràfic. Endavant junts!

    ResponElimina
  2. Un dia i una nit històrica en el meu poble.Moltes gràcies Emilio per estos meravellosos vídeos i mil gràcies de nou als organitzadors.

    ResponElimina