dissabte, de juny 18

Audició fi de curs dels dolçainers d'Almoines a la Casa de la Marquesa de Gandia

Organitzat per l’Institut de Música Antiga i Tradicional de La Safor (INSMUATS) i l’Associació Cultural de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG i amb la col•laboració dels Ajuntaments de Gandia, Almoines i Ador, ahir, divendres 17 de juny de 2011, tingué lloc, al jardí de la Casa de la Marquesa de Gandia, l’audició fi de curs dels alumnes de l’Institut de Música Antiga i Tradicional de La Safor.
L’INSMUATS obrí les seues portes el 15 d’octubre de 2010 i, a dia d’avui, compta amb 33 alumnes procedents de diferents pobles de la comarca de La Safor, que es distribueixen a les tres seus que l’Institut ha fundat: Gandia amb 10 alumnes, Almoines amb 16 alumnes i Ador amb 7 alumnes.
De l’audició, on participaren alumnes d’acordió diatònic, cant d’estil, sac de gemecs, dolçaina i tabalet, en el vídeo només apareixen les parts on ixen almoiners. En primer lloc els veiem en el Cant d’estil, acompanyant a la professora i alumnes que canten unes albaes. A continuació, en el conjunt instrumental de dolçaina i percussió on toquen la dolçaina els alumnes almoiners Joaquim Garcia, Ma. Pilar Guerrero, Salvador Morant i Rafael Rovira. Per a finalitzar l’acte tocaren tres peces el Grup de Dolçainers i Tabaleters de La Safor-UPG, la segona de les quals, l’havanera Àngela, porta el nom d’una veïna del poble, Àngela Ribes, filla de Raül, un dels components de Associació i a ella li la va dedicar l’autor, Toni Salvador Climent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada