dissabte, de maig 14

Òpera a Almoines: Marina

El diumenge, 8 de maig de 2011, va tenir lloc, organitzat per la Coral L'Almoina, en el Local de la Música d'Almoines la representació de l'òpera Marina de l'autor espanyol Emilio Arrieta
Marina, és una obra lírica que, en principi, va ser una sarsuela en dos actes, amb llibret de Francisco Camprodón, estrenada en el Teatre del Circ de Madrid, el 21 de setembre de 1855.
A instàncies del tenor Enrico Tamberlick, Arrieta la va transformar en òpera en tres actes, seguint molt estretament el model donizettià. El llibret de Camprodón va ser reformat per Miguel Ramos Carrión. Se li van afegir 3 duos i un rondó final. Es va estrenar en el Teatre Real de Madrid el 16 de març de 1871.
És una de les òperes espanyoles més interpretades, sent molt famoses peces com l'ària " Costas las de Levante ", l'havanera " Dichoso aquél que tiene ", o el famós brindis de l'acte tercer: "A beber, a beber y a ahogar, el grito del dolor".
A Almoines la representaren els alumnes del Centre Professional de Música “Districte Marítim” del Grau de Gandia: Remei Fluixà (Soprano), David Fuster Boluda (Tenor), Camilo Gregori (Baríton i a més almoiner) Francisco Calabuig (Baríton), Mayte Soler (Soprano), Juan Luís Gil (Baríton) i José Mª Hernández (Tenor).
Els cors foren cantats per la Coral l’Almoina d’Almoines i l’Orfeó Borja de Gandia dirigits per Isidro Alemañ.
La música la posaren David Fuster Celma (Pianista acompanyant) i Fernando Soler (Flauta travessera); l’ajudant tècnic fou Dèborah Sabater i la direcció vocal d’escena i coordinador Daniel Gascó.
En el següent vídeo mostrem algunes parts de l’obra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada